Innovaatiohaasteet | siirtyy periodiin 2

Opintopisteet: 2 | Tunnus: | Kampus: | Toteutusajankohta: alkaen 14.09.2020

Huom! Tämän toteutuksen toimeksianto siirtyy periodiin 2!

Tsekkaa lisätiedot ja ilmoittautuminen tästä. 

Innovaatiohaasteissa (2 op) pääset ratkomaan työelämästä ja yhteiskunnasta kumpuavia aitoja haasteita ja kehittämään näihin innovatiivisia ratkaisuja osana poikkitieteellistä tiimiä. Opintojakson aikana tiimisi tekee yhteistyötä myös toimeksiantajan kanssa (korkeakouluyhteisön sisäinen tai ulkopuolinen kumppani). Haasteita ratkotaan tiimioppimisen keinoin.

Periodi 1:ssa keskitytään aivan uudenlaiseen järjestöhaasteeseen, toimeksiantajana on Kehitysvammatuki 57 ry! Kurssi toteutetaan tiimioppimisin keinoin ja täysin verkossa. Tule mukaan kehittämään merkityksellisiä ratkaisuja yhdessä monialaisen tiimin kanssa!

TAVOITTEET

Jakson suoritettuasi

  • ymmärrät Design thinking -periaatteet innovointiprojektissa
  • osaat testata ja haastaa ideoiden prototyyppejä eri kohderyhmissä
  • ymmärrät asiakkaan näkökulman osana haasteen ratkaisemista
  • osaat työskennellä monialaisessa tiimissä
  • vuorovaikutat tehokkaasti, myös etätyöskentelyn aikana
  • haastat omaa ajatteluasi ja luotat tiimiin
  • saat vahvistusta omista vahvuuksistasi, kyvyistäsi ja asiantuntijuudestasi
  • osaat pitchata haasteen ratkaisut englanniksi
SISÄLTÖ JA TOIMEKSIANTAJA

Innovaatiohaasteet ovat käytännön projekteja, joissa pääset vahvistamaan omaa asiantuntijuuttasi, luovuuttasi, asettamaan tavoitteita ja saavuttamaan ne yhdessä tiimin kanssa. Opintojakson aikana opit innovatiivisten projektien vaiheet konkretian kautta ja sovellet aiemmin oppimaasi osaamista käytäntöön.

Ensimmäisessä periodissa toteutus on suomenkielellä. Kurssi toteutetaan 14.9.-11.10. etänä tiistaisin ja torstaisin klo 10:15 – 12:00.

Kurssin toimeksiantajana on järjestökumppani, Kehitysvammatuki 57 ry. Tällä kurssilla pääset monialaisessa tiimissä luomaan kekseliäitä ja uusia ratkaisuja järjestön toimintaan nopeasti muuttuneessa maailman tilanteessa!

” Järjestämämme toiminnan saavutettavuus on hankaloitunut merkittävästi koronaviruksesta johtuen, ja tähän kaipaamme innovatiivisia ratkaisuja opiskelijatiimeiltä” sanoo Mari Mononen, Kehitysvammatuki 57 Ry:n kehittämispäällikkö.

Arviointikriteerit

Opintojakso on hyväksytty, kun olet aktiivisesti osallistunut kurssin luennoille sekä ryhmätyöhön luentojen välisenä aikana. Olet ymmärtänyt haasteen ja lähtenyt ratkomaan sitä tiimin kanssa. Pystyt ehdottamaan tiimissäsi ideoita haasteen ratkaisemiseksi, osaat suunnitella ideoiden testaamista ja kehittää niitä edelleen toimiviksi ratkaisuiksi. Tarjoat yhdessä tiimin kanssa asiakkaalle monipuolisia ratkaisuja.

Opintojakso on hylätty, jos et osallistu kurssin aktiviteetteihin, et osallistu tiimin projektisuunnitelman mukaiseen toimintaan, et vuorovaikuta tiimissä rakentavasti; et ehdota, kehitä etkä testaa ideoita aktiivisesti kentällä.

OPINTOJAKSON VALMENTAJA & OPETTAJA

Jos sinulla on kysyttävää Innovaatiohaasteet -opintojaksosta, ota yhteyttä Minttuun.

Minttu Ripatti, minttu.ripatti@tuni.fi.

Kuvituskuva, hehkulamppu keltaisella pohjalla. "Innovaatiohaasteissa ratkotaan tiimityönä aitoja työelämän haasteita yhdessä yrityskumppaneiden kanssa sparraten."

Jaa: