Innovaatiohaasteet

Opintopisteet: 5 | Tunnus: NN00FD73-3001 | Kampus: Kauppi | Keskusta | Hervanta | Toteutusajankohta: alkaen 23.10.2019

OLETKO UTELIAS, ROHKEA JA VALMIS HEITTÄYTYMÄÄN?

INNOVAATIOHAASTEET ON TARKOITETTU KAIKKIEN ALOJEN OPISKELIJOILLE. AINOA ESITIETOVAATIMUS ON UTELIAS MIELI!

Innovaatiohaasteet ovat käytännön projekteja, joissa pääset vahvistamaan omaa asiantuntijuuttasi, heittämään luovuutesi peliin, asettamaan tavoitteita ja saavuttamaan ne yhdessä tiimin kanssa. Opintojakson aikana opit innovatiivisten projektien vaiheet konkretian kautta ja sovellat aiemmin oppimaasi käytännössä. Heittäytymistä ei tarvitse tehdä yksin, vaan valmentajat, toimeksiantajat ja tiimikaverit ovat mukana.

Uteliaisuuden lisäksi tarvitset halua sitoutua noin 10-15 viikkotyötuntiin.

HERKULLISIA OPINTOPISTEITÄ 5 op

Seuraavat Innovaatiohaasteet starttaavat tammikuussa 2020! Lisätietoja tulossa!

Ilmoittaudu syksyn haasteisiin tästäpe 11.10. mennessä. Jokaiseen ryhmään valitaan 5 opiskelijaa.

HAASTEET – syksy 2019 :

 • 1 Mitä tarvitaan kestävän kaupungin suunnitteluun?
  Case Hiedanranta: Minkälainen tieto voisi auttaa kaupunkisuunnittelua uudistumaan siten, että syntyisi entistä kestävämpiä ratkaisuja? Millaisia näkökulmia ja tutkimusaloja kannattaa tuoda yhteen, jotta syntyy aidosti uutta? Haasteen on antanut yhteiskuntatieteiden professori Liisa Häikiö. Tiimillä on mahdollisuus osittain työskennellä Hiedanrannan uusissa tiloissa.
 • 2 Räjäytä asiakaspolku ja edistä vaatteiden elämää
  Case Rekki: Meillä suomalaisilla on noin 2 miljardin euron arvosta käyttämättömiä vaatteita vaatekaapeissamme. Haasteen tavoitteena on saada herätettyä nuoret aikuiset siirtämään käyttämättömät, laadukkaat vaatteet seuraavalle käyttäjälle. Millainen olisi mahdollisimman miellyttävä ja vaivaton asiakaspolku ylimääräisistä vaatteista ja asusteista luopuvalle? Tiimillä on mahdollisuus tutustua ja osittain työskennellä Rekin tiloissa Sarankulmassa.
 • 3 Arjen hiilibudjetti – osaksi meidän kaikkien päätöksentekoa?
  Miten ihmiset arjessaan laskevat hiilibudjettiaan vai laskevatko? Mitkä kaikki arjen päätökset vaikuttavatkaan hiilijalanjäljen kokoon – suoraan tai välillisesti? Milla uusilla tavoilla voidaan raivata ns. arjen esteet kestävämpien valintojen tieltä? Toimeksianto liittyy Kohti ekohyvinvointivaltiota –hankkeeseen. Tiimin ideoita voidaan kokeilla hankkeessa. Haasteen on antanut yhteiskuntatieteiden professori Liisa Häikiö.
 • 4 Kaksi-paikkainen sähköpyörä liiketoiminnan alustana
  Case Scouter:
  Miten sinä voisit tehdä bisnestä uudenlaisella ja –näköisellä sähköpyörällä? Myydäänkö siihen mainoksia vai käytetäänkö sitä pizzan jakeluun? Nämä on jo kokeiltu – mitä seuraavaksi? Pyörässä on kaksi paikkaa ja tilaa tavaroille. Se kulkee sekä sähköllä että polkimilla ja kääntää katseita! Toimeksiannon antaa Tamperelainen Rideascout Oy, joka on suunnitellut sähköpyörän Valmet Automotive Oyj:n kanssa. CEO-artikkeli: https://www.theceomagazine.com/executive-interviews/automotive-aviation/olaf-bongwald/
 • 5 There is no first or second hand – mielipidejohtajuuden ottaminen
  Miten yritys voi kasvaa mielipidejohtajaksi omalla alallaan? Mitä vanhakantaisia käsityksiä on aika ravistella vaatteiden käyttämiseen ja vastuullisuuteen liittyen? Millainen toiminta tekee second-hand –bisneksestä vastuullista? Haasteen antaa Rekki, jonka on verkkopalvelu laadukkaiden ja hyväkuntoisten vaatteiden, kenkien, asusteiden kierrätykseen. Tiimillä on mahdollisuus tutustua ja osin työskennellä Rekin tiloissa Sarankulmassa.
 • 6 Tietotyöläisen parempi arki -miten selviytyä innostuksesta ja muutoksesta kuormittumatta?
  Case Gofore: Yritys on kasvanut voimakkaasti ja palkannut asiastaan innostuvia ja tekemisen meiningillä varustettuja ihmisiä. Goforella merkittävä osa päätöksenteosta ja valinnoista tapahtuu yksittäisten työntekijöiden tasolla. Vapautta mutta myös vastuuta on paljon. Samaan aikaan työn sisältö, työskentelytavat ja asiakkaiden tarpeet muuttuvat entistä nopeammin. Miten Gofore voi olla tukemassa työntekijöidensä hyvinvointia ja työssä suoriutumista tässä ympäristössä? Miten tukea voidaan tarjota eri tavoin ja eri kanavissa?
 • 7 Bring your own challenge!
  Voit ilmoittautua innovaatiohaasteisiin tuomalla oman haasteen mukanasi. Inspiraatioksi voit esimerkiksi tutustua YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin tästä. Me huolehdimme prosessista, jolla sinua kiinnostavaa asiaa kehitetään mahdolliseksi innovaatioksi.

 

Varaa kalenteristasi seuraavat kokoontumiskerrat:

Paikka: Yliopisto, keskustakampus A05 (Y-kampuksen viereinen tila)

 1. Ke 23.10. klo 14-17
 2. Ke 30.10. klo 14-17
 3. Ke 06.11.  klo 14-17 Proakatemia, Finlayson
 4. Ke 13.11.  klo 14-17 Proakatemia, Finlayson
 5. Ke 20.11. 14-17
 6. Ke 27.11. 14-17
 7. Ke 04.12. 14-17
 8. Ke 11.12. 9-17
 9. Matkan varrella tiimikohtaisia työsessioita

MIKSI KANNATTAA ILMOITTAUTUA INNOVAATIOPROJEKTEIHIN?

Opintojakson myötä varmistat, että kehität itsellesi sellaisia työtaitoja, joille on suurinta kysyntää lähitulevaisuudessa, muun muassa:

 • Innovaatiotaidot
 • Vuorovaikutustaidot
 • Tiimityötaidot
 • Johtamistaidot
 • Itsensä johtamistaidot

 

Bonuksena tulet luomaan itsellesi monialaisen verkoston ystäviä korkeakouluyhteisöstä ja työelämästä.

Katso lisää tulevaisuuden työtaidoista: World Economic Forum  Skills 2022

 

Lisätietoa sini.jokiniemi@tuni.fi

Jaa: