Case-tarinat - Unelmasta omaksi urapoluksi

Mitä tapahtuu, kun unelmat ja talentit kohtaavat? Syntyy uusia ideoita, innovaatioita ja yrityksiä, mutta myös maker-meiningillä varustettuja tulevaisuuden tekijöitä.

Työnantajan tarjoama vakipaikka on tänä päivänä harvinaista herkkua, joka ei kaikkia välttämättä edes kiinnosta. Vaikket tähtäisikään täysin oman itsesi herraksi, yrittäjämäinen mindset on kovaa valuuttaa tulevaisuuden työmarkkinoilla ja ponnahduslauta unelmiesi urapolkuun.

Alla Y-kampuksen alumnit kertovat kokemuksistaan, intohimosta, yrittäjyydestä sekä siitä, mitä he ovat saaneet Y-kampukselta mukaan matkalle kohti omaa unelmaansa.

Tutustu case-tarinoihin ja kirjoita omasi!


Valmentajien viisi vinkkiä tiimityöskentelyyn onlinessa

Onlinetyöskentely on varmasti tullut tutuksi jokaiselle meistä enemmän tai vähemmän kuluvan vuoden 2020 aikana. Se saattaa joskus tuntua ylitsepääsemättömän raskaalta, ja etenkin kun pitäisi työskennellä tiimissä etänä. Sprint Innovation Festivalilla marraskuussa 2020 valmentajina olleet Marianne ja Mona MindMe Solutionsilta jakavat heidän ajatuksiaan, sekä vinkkejä tiimityöskentelyyn onlinessa.

Lue case

Yrittäjyydestä ratkaisu ongelmaan – Nevenan tarina

Nevena Isic aloitti yrittäjyysmatkansa liittymällä Startup Experience- esihautomoon elokuussa 2020, joka oli yksi hänen viimeisistä kursseistaan ennen valmistumista TAMK:sta lokakuussa 2020. Hän on nyt valmistunut kansainvälisen liiketalouden linjalta ja on valmis kehittämään omaa liikeideaansa entistä pidemmälle.

Lue case

Y-portfolio – opiskelijalta opiskelijoille

Havahduimme Y-kampuksen tiimissä siihen, että Y-portfolio täyttää nyt kokonaisen vuoden! Y-portfolion avulla opiskelijat ovat voineet opinnollistaa omaa toimintaansa opintojen ulkopuolella ja saamaan opintopisteitä suoritetuista yrittäjyyshaasteista ja yrittäjyystaitojen kehittämisestä. Y-portfolion tekee ainutlaatuiseksi myös, se että kurssi on syntynyt suoraan opiskelijan omasta ajatuksesta.

Lue case

Kuinka kehität verkostoasi?

Y-kampuksen Joni jakaa vinkkinsä verkoston kehittämiseen ja hyödyntämiseen

Lue case

Omannäköisistä yrittäjyysopinnoista rohkeutta ja luottamusta

Y-portfolio on loistava tapa suorittaa yrittäjyysopintoja joustavasti, itsenäisesti ja käytännöllisesti. Jos mietit, että miksi sinun kannattaisi kokeilla Y-portfoliota, lue eteenpäin!

Lue case

Kesähaasteista ratkaisuja yrityksen kehittämiseen

Kesän intensiiviselle verkkokurssille mukaan lähteneet toimeksiantajat olivat tyytyväisiä opiskelijoiden työskentelyyn ja tuloksiin

Lue case

CREATING SELF-HOSPITALITY IN SUMMER 2020

Because of the unfortunate pandemic situation, the students have spent most of their working days inside during the Summer Challenges 2020 course. Therefore, we as hospitality management students, decided to have a working day outside - to show the alternatives for remote working indoors and using our knowledge as a part of creating the experience. Moving the workstation outside isn't only a matter of health, but it also helps in separating working and spare time environments from each other.

Lue case

Interview with the Coaches – Minttu & Joni

Last Friday afternoon Communication & Social Media Marketing group got the chance to meet the very busy but always cheerful and energetic coaches Minttu Ripatti and Joni Ramu. They started at Y-kampus just a bit before the global pandemic was to determine completely new confines within working life, compelling them to create positive interaction and build relationships through online tools. From the beginning of the Summer Challenges 2020, we have been wondering how they are doing behind the scenes – and what has it all been like from the viewpoint of the two most important characters in the course?

Lue case

Vapaaehtoistyön voimin verkostoitumaan

Student Activator Satu Niemelä oli vapaaehtoisena Slushissa menneenä syksynä. Satu oli osa tapahtuman rakentajien tiimiä. Satu kehuu kokemusta siitä, että vapaaehtoisista pidettiin hyvää huolta ja oli innostavaa olla mukana rakentamassa suurta, kansainvälistä tapahtumaa.

Lue case

Ilmaisuvaivoilla oman yrityksen alkuun

Tapaan Kirsi Lempolan ja Zaida Harikon keskustakampuksen Alakuppilassa. Kirsi ja Zaida tekevät viestimisen vaikeudesta kertovaa podcastia nimeltä Ilmaisuvaivoja. Kaksikko osoittautuu tosielämässä aivan samanlaisiksi iloisiksi höpöttäjiksi kuin mitä he ovat podcastissaankin. Moni opiskelija yrittää selvästi kahvilassa tehdä läppäreillään jotain järkevää kahvitaukonsa lomassa, mutta meidän pöydästämme kantautuva äänekäs hölötys tuskin auttaa keskittymään, allekirjoittaneella kun myös on melko kantava ääni.

Lue case

Onnellisuuteen tähtäävää yrittäjyyttä

Y-kampuksen Johdatus yrittäjyyteen -kurssilla kävi luennoimassa myös All Day Agencyn hallituksen puheenjohtaja ja perustaja Esa Nikkilä. All Day on ohjelmatoimisto, joka edustaa kymmeniä kotimaisia artisteja ja viihdyttäjiä. Yhtiön alaisuudessa toimii myös levy- ja oheistuotekauppa Katin Tavara. Esa on valmistunut TAMKin Proakatemialta 2010 ja ehtinyt valmistumisensa jälkeen touhuta jos jonkinmoista. Nyt oma suunta on löytynyt ja suunta on vahvasti eteenpäin.

Lue case

Mentorointiryhmä auttaa ja tukee yrittäjyyden kipukohdissa

Martina Piira opiskelee kauppatieteitä Tampereen yliopistossa ja pyörittää opintojen ohella omaa korualan yritystään. Martina otti yhteyttä Y-kampukselle, ja pääsi mukaan mentorointiryhmään, jossa jaetaan yhdessä yrittäjyyden haasteet ja onnistumiset! Lue täältä lisää Martinan kokemuksista mentoroinnista.

Lue case

Oppia Student Activator -tiimistä

Y-kampuksen yksi kantava voima on Student Activator -tiimi. Tiimissä on 14 eri alan opiskelijaa, jokainen TAMKin kampus edustettuna. Kävin jututtamassa Lassi Rinnettä, Joni Mettälää ja Satu Niemelää siitä, mitä kaikkea aktivaattorit tekevät ja mitä he ovat oppineet vajaassa vuodessa.

Lue case

Mikä ihmeen mentori?

Antti Leponiemi on saanut Y-kampuksen kautta mentorin ja onnistunut sitä kautta saamaan neuvoja ja vinkkejä omaan yritystoimintaansa. Antti opiskelee yhteiskuntatutkimusta Tampereen yliopistolla, ja hänen yrityksensä, Lepomieli, tarjoaa asiakkailleen hyvinvointivalmennuksia. Mutta millaista apua mentorista oikein on? Lue lisää Antin kokemuksista tästä tarinasta.

Lue case

Johanna Raiskio leanin johtajuuden ytimessä

Viime vuoden puolella Y-kampuksella pyöri Johdatus yrittäjyyteen -luentosarja. Luennoilla eri alojen yrittäjät, joista suuri osa oli TAMKin omia alumneja, kävivät jakamassa osaamistaan eri aihealueisiin liittyen. Aiheina oli muun muassa startup-yrittäjyys, rahoituksen saaminen yritykselleen sekä jokaisen oma polku yrittäjänä onnistumisineen ja epäonnistumisineen. Yksi tarinansa jakaneista oli Johanna Raiskio, toinen Unfair Lean Marketing -markkinointitoimiston perustajista. Johanna kertoi, miten he tekevät markkinointia eri tavalla kuin muut ja millainen hänen polkunsa yrittäjäksi oli.

Lue case

Entrepreneurial Practices – Where It All Started?

“The secret of getting ahead is getting started” – Mark Twain. Read Lakshmi Bangalore Gangadharaswamy's entrepreneurial story!

Lue case

Globaalia yrittäjyyttä kokeilemassa

Petro Salminen osallistui viime kesänä European Innovation Academyyn (EIA) Portugalissa. Petro puhuu kokemuksesta innostuneesti. Hän opiskelee medianomiksi ja toteaa, että hänellä on siksi ehkä hieman erilainen tausta innostua yrittäjyydestä. Hänellä on oma tuotantoyhtiö, jossa hän tekee kuvauskeikkaa koulun ohella. “EIA:han hain siksi, että siellä pääsi tekemään eri alojen tyyppien kanssa hommia. Sellaisten, jotka ovat yhtä lailla kiinnostuneita yrittäjyydestä. Siellä oli loistava mahdollisuus yhdistää eri aloja ja luoda jotain uutta”, Petro sanoo.

Lue case

Tiimityötä ja oikeita asiakkaita

Oletko utelias, rohkea ja valmis heittäytymään? Tapasimme ennen joulua yhden Y-kampuksen Innovaatiohaasteet-kurssille osallistuneista tiimeistä, ja tähän porukkaan edellinen kysymys kyllä pätee. Haastattelemame tiimi sai kurssilla ratkottavakseen Goforen antaman toimeksiannon ja vietti viime syksyn tämän aiheen parissa. Tässä tarinassa opiskelijat valottavat kokemuksiaan tiimityöskentelystä ja innovoinnista. Kurkkaa koko haastattelu, niin saat tietää lisää tiimin jännittävästä syksystä!

Lue case

Yrittäjätarinoita opiskelijan näkökulmasta

Vaula Berg opiskelee sosiaalipsykologiaa Tampereen yliopistossa, ja osallistui syksyn aikana Y-kampuksen Johdatus yrittäjyyteen -kurssille. Kävimme haastattelemassa Vaulaa kun kurssi oli vielä kesken, ja kysyimme, millaista opiskelu Y-kampuksella on ollut.

Lue case

Matokauppiaasta bisnesenkeliksi

Yrittäjä, sijoittaja, bisnesvalmentaja Juha Lehikoinen tituleeraa itseään matokauppiaaksi. Titteli juontaa juurensa Juhan lapsuudesta. Hän oli 12-vuotias, kun hän bongasi urheilukaupan nurkasta jääkaapin. Hän ihmetteli ääneen, että miksi ihmeessä siellä sellainen on. Kauppias vastasi, että siellä on matoja pilkkijöitä varten ja ne pitää säilyttää kylmässä. Juhalla välähti heti, että siinäpä oiva rahantekomahdollisuus. Hän kysyi, että jos hän tuo kauppiaalle matoja niin ostaisiko hän ne. Kauppias lupasi ostaa. Juha paineli kotiin ja käytti syysiltansa siihen, että keräsi matoja. Madoille hän laittoi puulaatikon kellariin täyteen multaa ja muistelee, että ruokkikin matoja jotenkin. Talven tultua kauppias piti lupauksensa ja osti madot myyntiin.

Lue case

Ennakoi, kysy, ota vastuuta!

Jussi Kurkela myöntää, ettei hänestä pitänyt tulla yrittäjää. TAMKista valmistunut metsätalousinsinööri pyörittää tällä hetkellä vaimonsa Anna Kurkelan kanssa Papu Design Oy:ä, joka keskittyy lasten ja naisten vaatteiden suunnitteluun ja myyntiin. Jussi kävi puhumassa marraskuussa Y-kampuksen Johdatus yrittäjyyteen -kurssilla. Tässä tarinassa pääset lukemaan, mitä Jussi ajattelee yrittäjyydestä.

Lue case

Innostumista maalaisjärjellä

Soldem Oy:n toimitusjohtaja Veera Lehtismäki tekee työtään innostuneesti terveellä maalaisjärjellä höystettynä. Veera oli marraskuussa puhumassa Y-kampuksen Johdatus yrittäjyyteen -kurssilla. Me haastattelimme häntä ja kysyimme, mitä myynnin monitoimitalon toimitusjohtaja ajattelee yrittäjyydestä.

Lue case

Mentorit apuna menestyksen tiellä

Iiro Peltola on loistava esimerkki siitä, mihin päättäväisyydellä ja intohimolla voi päästä. Hän on Tampereen ammattikorkeakoulussa opiskelijana konetekniikan puolella suuntauksenaan älykkäät koneet ja laitteet. Koulun alkaessa vuonna 2016 hän mietti, mistä voisi saada opiskelijana hieman lisätuloa. Sähköpyörät eivät olleet silloin vielä kovinkaan yleisiä, joten hän ajatteli kokeilla niiden myyntiä. Hän pisti pystyyn sähköpyörien verkkokaupan ja osti asiakkaalle sähköpyörän aina silloin kun tilaus ja rahat tulivat. Lisätuloa alkoi kertyä mukavasti ja yrittäjyys alkoi kiinnostaa.

Lue case

You need others to succeed

Tampereen korkeakouluyhteisön innovointifestivaali InnoEvent järjestettiin Kauppi Sports Centerillä 4.-8.11.2019. Haastattelimme tapahtumaan osallistuvia tiimejä tapahtuman aikana ja kyselimme, millaisia kokemuksia opiskelijoille jäi tapahtumasta. Tässä tarinassa kerrotaan tiimistä, joka työskenteli viikon aikana UPM Raflatacin toimeksiannon parissa.

Lue case

Voittoa etsimässä

Tampereen korkeakouluyhteisön innovointifestivaali InnoEvent järjestettiin Kauppi Sports Centerillä 4.-8.11.2019. Haastattelimme tapahtumaan osallistuvia tiimejä tapahtuman aikana ja kyselimme, millaisia kokemuksia opiskelijoille jäi tapahtumasta. Tässä tarinassa kerrotaan tiimistä numero 43, joka ratkoi viikon aikana Patrian toimeksiantoa.

Lue case

Asennetta ja sinnikkyyttä, niistä on start up -yrittäjä tehty.

Hurja määrä energiaa, intohimoa ja asennetta täyttää Y-kampuksen Stagen, kun Sini Havukainen astuu kertomaan omaa yrittäjätaivaltaan Johdatus yrittäjyyteen -kurssilla. Tällä kertaa aiheena on nimenomaan start up -yrittäjyys ja millaisia steppejä se vaatii.

Lue case

Tapahtuma 700 hengelle – opiskelijat InnoEventin puikoissa

InnoEventin projektitiimiläiset ovat olleet työn touhussa jo tammikuusta asti! Pian kymmenen kuukauden työn tulos kulminoituu 4.-8.11. järjestettävään innovointifestivaaliin. Opintopisteiden lisäksi projektitiimiläiset tienaavat itselleen kattavat verkostot ja hyödyllisiä eväitä työelämään. Haastattelimme kahta tämän vuoden projektitiimin jäsentä. Tässä tarinassa pääset lukemaan heidän kokemuksiaan siitä, millaista on järjestää tapahtuma 700 hengelle.

Lue case

Meet Y-kampus: Maria Ruokonen

It's time for us to introduce you to another team member! Maria is our coordinator at Y-kampus city center and we think she's rad. Here, she tells us more about herself:

Lue case

Meet the Student Activator team

Meet the Student Activator team 2019-2020!

Lue case

How to Network Like a Pro

Whether you are going to STREAM, SLUSH, TRIBE or Business Tampere events, or other opportunities to mingle, meet new people, and potentially make mad career moves, YOU MUST KNOW HOW TO NETWORK!

Lue case

Meet the C-LAB Expert: Teea Makela

We are so excited to introduce Teea, who brings a world of experience and intellect to the upcoming C-LAB course! Read on to learn more about who she is and what she's excited about.

Lue case

Meet a Junior Mentor: Sean Cappone

Today, meet Sean Cappone. Sean is a student, entrepreneur, and served as a junior mentor last spring. Read on to hear about his journey and experience in the Junior/Senior Mentoring Program!

Lue case

Stories from a Senior Mentor: Markku Saarinen

Markku is a local businessman who has retired but keeps his passion for people and business alive by mentoring. He is wisdom, kindness, and has a sparkle in his eye. Today, he shares a little bit of his story and what mentoring means to him - he also shares the value for students to get involved in mentoring now!

Lue case

An Entrepreneur’s Story: Erick Anez

Erick of EuroBol Trucks recently took part in the Junior/Senior Mentor Program. Here, he shares his lessons from his entrepreneurial journey and his experience in the Junior/Senior Mentor Program.

Lue case

How You Can Connect with People & Businesses Who Are Making A Difference

They say that the people you surround yourself with, you become.  So take a moment - who do you want to become?

Lue case

7 Ways to Practice an Entrepreneurial Mindset

Are you ready to develop your entrepreneurial mindset? Here are a few practical ways to try it out!

Lue case

What is an Entrepreneurial Mindset and Why Do I Need One?

Whether you choose to be an entrepreneur or you choose to be a doctor, nurse, accountant, or teacher, your mindset is important. Thinking like an entrepreneur and having a mindset that is resilient, accountable, flexible, creative, adaptive, and ready to take initiative will make you a desirable employee, excellent manager, and leader that people want to follow.

Lue case

Meet Y-kampus: Marika Vuorenmaa

I look up to people who build the company on their personality and passion. By doing that they share so much of themselves with the rest of us.

Lue case

What is Entrepreneurship?

At Y-kampus, we are driven by our desire to train the next generation of entrepreneurs and entrepreneurial-minded people. Yes, it's an awesome mission! But you may be wondering - what is entrepreneurship, exactly?

Lue case

Y-Foorumi järjestettiin toistamiseen tarkoituksena yhdistää yrittäjät, yrittäjyystutkijat ja muut yrittäjyydestä kiinnostuneet

Pääpuhujat Ilkka Halava ja Henkka Hyppönen saivat aivosolut vinhasti liikkeelle tekoälyn mahdollisuuksien ja tulevaisuuden visioiden myötä. Kuinka paljon turhaa työtä nykyisin tehdäänkään – koneet äkkiä apuun! Ihmisiä tarvitaan kuitenkin ajatteluun, etenkin eettisyyttä ja moraalia koskevissa aiheissa.

Lue case

Student activator creating impact

This is the story of how I became a student activator and changed my perspective of what really means to create an impact in the community. Becoming a student activator means being part of a community bigger than yourself which has the capabilities of creating long lasting impact to improve the development of students.

Lue case

Medified kannustaa tekemään ja kokeilemaan

Kolme parikymppistä lääkisopiskelijaa marssii Y-kampus Keskustan ovista sisään. Tila täyttyy välittömästi heistä huokuvasta energiasta.

Lue case

Pavel and Bamomas – From a student to a technology startup entrepreneur

Lue case

Meet our new student activators

Lue case

A bunch of learning curves – Braincare after two years

About two years ago in 2016, a Y-kampus article telling a bit about university spin-off company Braincare was published. Just before summer I got in contact with Katrina Wendel-Mitoraj and asked if she could afford the time to update us a little bit. Since then their path has apparently been full of learning.

Lue case

Impact Canvas -työkalu apuna tutkimuksen vaikuttavuuden testaamisessa

Tampere3:n innovaatio- ja tutkimuspalveluissa kehitetty Impact Canvas -työkalu tuotteistettiin ja pilotoitiin Business Finlandin Innovation Scout -rahoituksella. Business Finland kirjoitti Impact Canvaksesta 23.8.2018.

Lue case

Y-Foorumi innosti, oivallutti ja toi yhteen yrittäjät, tutkijat, opettajat ja opiskelijat

Ensimmäistä kertaa järjestetty Y-Foorumi keräsi yhteen lähes 80 yrittäjää, tutkijaa, opettajaa ja opiskelijaa Tampereen ammattikorkeakoulun Y-kampukselle 4.5.2018. Y-Foorumissa rikottiin yrittäjyyden myyttejä, tuotiin esiin yrittäjyyteen liittyvää tutkimusta helposti ymmärrettävässä muodossa ja tarjottiin tila yrittäjien, tutkijoiden, opettajien ja opiskelijoiden kohtaamiseen.

Lue case

Humans of Y-kampus: Topias

Time to meet co-founder of Newspek, Topias

Lue case

Humans of Y-kampus: Antti

Today we get to know Antti (left in the picture). He is studying Computer Science at UTA and working as a Network facilitator at Y-kampus.

Lue case

Humans of Y-kampus: Veera

Meet Veera. She is a third year student of Social Psychology at UTA and a Network Facilitator at Y-kampus.

Lue case

Humans of Y-kampus: Elisa

Elisa is studying Industrial Engineering and Managemen in TUT and working as a Student Entrepreneur Coach in Y-kampus. Read her thoughts about entrepreneurship.

Lue case

Humans of Y-kampus: Minni

Anatomy and physiology teacher and a coach, Minni talks about her favourite tools.

Lue case

Humans of Y-kampus: Henri

Henri founded the first and only board game cafe in Finland. Read the whole story.

Lue case

Humans of Y-kampus: Petri

Petri is a lecturer in Mechanical and Production Engineering at TAMK and he shares his thoughts about coaching.

Lue case

Humans of Y-kampus: Riia

Riia has been one of the student representatives of Y-kampus in 2016. She tells you what made her apply and take part in building new Y-kampus.

Lue case

Humans of Y-kampus: Elina and Anna

Elina and Anna are both nursing lecturers that engage students and share a coaching philosophy.

Lue case

Humans of Y-kampus: Heli

Nex we give you Heli, physiotherapy student and Innoevent 2016 winner.

Lue case

Humans of Y-kampus: Timo

Lue case

Humans of Y-kampus: Santeri

Santeri first got involved in Y-kampus because he likes to develop himself and open up doors for the future.

Lue case

Humans of Y-kampus: Anna

Anna is a Finn, who is an exchange student in Finland at the moment. Read her Finnish-German-Dutch-horse loving-story here.

Lue case

Humans of Y-kampus: Edgar

Edgar from Spain reflects about his time in Finland and making a business development case for Goodio Chocolate.

Lue case

Humans of Y-kampus: Alexander

Alexander took part in Y-kampus Business Development-course during fall break, October 2016. Here are his thoughts about entrepreneurship and worklife.

Lue case

Intohimosta ammatti – Atom AirSoft kasvaa unelma kerrallaan

UNELMA – Sakari Vyyryläinen tietää, että yrittäjäksi voi tulla unelmoimalla. Intohimoinen kuulapyssyharrastaja teki nuoruuden harrastuksesta ammatin hyppäämällä yrittäjäksi alaikäisenä. Atom Airsoft Oy:n omistaja opiskelee päätoimisesti konetekniikkaa ja tuotekehitystä Tamkissa ja luotsaa samalla airsoft-alan erikoisliikettä.

Lue case

Sitruunat prässiin – 110 % epilepsiapotilaiden eteen

INNOVAATIO – Kaikki peliin, ja vielä enemmän. Katrina Wendel-Mitoraj, jos kuka, tietää mitä uuden tuoteinnovaation lanseeraaminen vaatii. Silti hän ei vaihtaisi päivääkään pois startup-yrittäjyyden tieltä. BrainCaren perustaja ja toimitusjohtaja laittaa itsensä 110 prosenttisesti likoon epilepsiapotilaiden elämänlaadun parantamiseksi.

Lue case

Kollektiivista voimaa – Oma osuuskunta tuo vipuvartta työmarkkinoille

IDEA – Yrittäjämäistä asennetta, tässä sitä oppii, pohti ympäristöpolitiikan ja aluetieteiden tuore maisteri Aino Hatakka allekirjoittaessaan yrityksen perustamissopimuksen kesällä 2016. Tampereen yliopiston uunituoreissa Y-kampuksen tiloissa oli juuri syntynyt kahdenkymmenen opiskelijakaverin kollektiivi, Osuuskunta Regio.

Lue case

Verkostoista vauhtiin – eTasku kasvaa räjähdysmäisellä tahdilla

YRITYS – Jotakin olisi halu kehitellä eteenpäin, mietti Tommi Keränen hakiessaan opiskelemaan keväällä 2010. Tie vei Business Campille ja nyt Keränen johtaa kavereidensa kanssa yhtä Suomen suosituinta sähköistä kulu- ja matkalaskupalvelu eTaskua.

Lue case