Verkostoista vauhtiin – eTasku kasvaa räjähdysmäisellä tahdilla

YRITYS – Jotakin olisi halu kehitellä eteenpäin, mietti Tommi Keränen hakiessaan opiskelemaan keväällä 2010. Tie vei Business Campille ja nyt Keränen johtaa kavereidensa kanssa yhtä Suomen suosituinta sähköistä kulu- ja matkalaskupalvelu eTaskua.

Keränen myöntää yrittäjyyden vetäneen puoleensa alusta alkaen, ja vahva halu kokeilla omia siipiä yrittäjänä oli jo opiskelupaikan valinnassa merkittävässä osassa. Ilman PIB-hankkeen Business Campia ei kuitenkaan oltaisi tässä.

– Olimme keväällä 2013 Joel Ojalan kanssa bootcampilla kehittämässä omaa mobiilisovellusideaamme, kun tutustuimme eTaskun perustajiin, TTY:llä opiskelleisiin Toni Leppäseen ja Saku Pihlajaniemeen. Myöhemmin samana vuonna päädyimme yhdistämään voimamme ja hyppäsimme Joelin kanssa eTaskun tiimiin.

 

Ei samasta putkesta

Yhteistyön myötä kovan luokan ohjelmisto-osaaminen vahvistui pätevillä myyntitykeillä. Keräsen mukaan innovointiin ja bisnesideoiden sparraukseen keskittynyt bootcamp oli luonteva perusta lähteä rakentamaan eTaskua yhdessä.

– Aika pian alkoi tapahtua. Reilussa parissa vuodessa eTasku on noussut tyhjästä jo yli 15 000 yrityksen luottotyökaluksi, joka valittiin syksyllä 2015 Suomen parhaaksi mobiilipalveluksi. Samalla liikevaihtomme on kasvanut räjähdysmäisesti.

Verkostoituminen kannatti. Keräsen mukaan eTaskun tiimin etu on, etteivät kaikki ole samasta putkesta peräisin. Erilaiset opintotaustat ja ajattelutavat rikastavat tiimiä.

– Arvokkaan sparrauksen ja tuen ohella Y-kampus on loistava väylä verkostoitua. Se tuo yhteen porukkaa laaja-alaisesti eri koulutusohjelmista, jolloin tarvittava substanssiosaaminen saadaan mukaan heti alkumetreiltä.

 

Tiimillä tuloksiin

Hyvässä tiimissä voi luottaa toisten osaamiseen, ja yhdessä syntyy näyttävää tulosta. Mennessään poikaporukka on onnistunut ravistelemaan perinteistä, harmaaksi ja tylsäksi miellettyä käsitystä kirjanpitoalasta. Yritys tunnetaankin hersyvästä markkinoinnistaan.

– eTasku on ilmettä ja sisältöä myöten aidosti meidän näköinen. Monesti oikea tie löytyy kokeilemalla. Kun digipalvelun perusta on kunnossa, hyvää asiakaspalvelua, helppoa käyttöönottoa ja toimivaa tuotetta myöten, on helppo hakea kasvua. Tavoitteemme on olla Suomen ja Pohjoismaiden markkinajohtajia.

Jaa: