Intohimosta ammatti – Atom AirSoft kasvaa unelma kerrallaan

UNELMA – Sakari Vyyryläinen tietää, että yrittäjäksi voi tulla unelmoimalla. Intohimoinen kuulapyssyharrastaja teki nuoruuden harrastuksesta ammatin hyppäämällä yrittäjäksi alaikäisenä. Atom Airsoft Oy:n omistaja opiskelee päätoimisesti konetekniikkaa ja tuotekehitystä Tamkissa ja luotsaa samalla airsoft-alan erikoisliikettä.

– Yrittäjyys on minulle tapa toteuttaa itseäni. Saan tehdä sitä, mitä haluan ja mistä tykkään sekä kantaa vastuuta. Omia ideoita voi kokeilla vapaasti ja saada onnistumisen kokemuksia niiden toimiessa. Nuorelle tämä on iso mahdollisuus päästä tekemään sellaisia töitä, joita ei muuten vielä tulisi vastaan. Olen päässyt matkustamaan kansainvälisten asiakkuuksien ja messujen myötä ja tutustumaan yrittäjäverkostoihin.

 Vanhempien kannustuksen ohella Vyyryläinen on saanut yrittäjyyteen tukea Y-kampukselta mm. sparrauksen, kurssien ja Business campien kautta. Yllättäviä ideoita ja oivalluksia on löytynyt myös alan kirjallisuudesta.

– En olisi uskonut, kuinka paljon kurssikirjoista voi olla hyötyä vaikkapa myynnin edistämisessä. Y-kampuksen tuki on ollut kullanarvoista. Henkilökohtaisen sparrauksen avulla sain hyvän neuvotteluaseman liiketoimintasuunnitelman laadintaan ja rahoituksen hakemiseen.

 

Kokeile pienesti, skaalaa rohkeasti

Vyyryläinen kannustaa lähtemään rohkeasti omien unelmien perään. Liikkeelle pääsee pienelläkin pääomalla ja kokeneemmat neuvovat eteenpäin. Jos yksinyrittäjyys ei tunnu omalta, voi tiimiyrittäjyyden kautta hakea yhtiökumppaneita idean taakse.

– Yrittämistä kannattaa ensin kokeilla pienimuotoisesti, jotta näkee, onko se oikea vaihtoehto itselle. Ja jos siltä tuntuu, ei muuta kuin tavoittelemaan isompaa unelmaa. Itse aloitin korjaamalla kavereiden kuulapyssyjä 15-vuotiaana. Tilasin osia Kiinasta ja myin voitolla tutuille. Pesämunan kerrytin paikallisessa Lelukaupassa työskentelemällä.

Noista ajoista on tultu pitkä matka. Atom Airsoftin liikevaihto on kasvanut huimasti, kanta-asiakaskunta vakiintunut ja volyymeja kasvatettu määrätietoisesti.

– Olemme parhaillaan kansainvälistymässä. Lisäksi suunnitteilla on toinen, käytettyjen varusteiden ja kuulapyssyaseiden myyntiin suunnattu sivusto. Lanseeraamme palvelun vaiheittain ensin Suomessa, sitten Pohjoismaissa ja lähitulevaisuudessa aina koko Eurooppaa myöten.

 

Myrkyn makuiset asiat voi aina ulkoistaa

Vyyryläisen oman arvomaailman mukainen, kiertotalouteen perustuva liikeidea on osoitus siitä, miten matkan varrella unelma ja intohimo on saanut uusia muotoja ja lisää tuulta siipien alle.

– Pitää olla tietynlaista hulluutta, jos tähän hommaan lähtee. Myrkyn makuiset hommat, kuten paperityöt voi aina ulkoistaa muille, jotta voi keskittyä ydinasiaan, omaan intohimoonsa. Minulle työn sisältö on edelleen suuri ja jännittävä seikkailu.

Jaa: