Tiimityötä ja oikeita asiakkaita

Oletko utelias, rohkea ja valmis heittäytymään? Tapasimme ennen joulua yhden Y-kampuksen Innovaatiohaasteet-kurssille osallistuneista tiimeistä, ja tähän porukkaan edellinen kysymys kyllä pätee. Haastattelemame tiimi sai kurssilla ratkottavakseen Goforen antaman toimeksiannon ja vietti viime syksyn tämän aiheen parissa. Tässä tarinassa opiskelijat valottavat kokemuksiaan tiimityöskentelystä ja innovoinnista. Kurkkaa koko haastattelu, niin saat tietää lisää tiimin jännittävästä syksystä!

Oletko utelias, rohkea ja valmis heittäytymään? Istun Tampereen yliopiston legendaarisessa alakuppilassa opiskelijaporukan kanssa, johon tämä kysymys ainakin puree. Seurassani on tiimi, joka osallistui Y-kampuksen Innovaatiohaasteet-kurssille viime syksynä.

Innovaatiohaasteet-kurssilla työskennellään tiimeissä ja etsitään erilaisia ratkaisuja oikean yritysasiakkaan toimeksiantoon. Alakuppilassa kanssani rupatteleva tiimi sai toimeksiantonsa Goforelta. Opiskelijat kertovat, että hakiessaan kurssille heidän piti laittaa tarjolla olevat kuusi toimeksiantoa järjestykseen omien kiinnostuksenkohteiden perusteella. Tämän jälkeen opiskelijat jaettiin tiimeihin, joissa työskenneltäisiin koko kurssin ajan.

Gofore-tiimissä on viisi jäsentä, ja Riitta Pernu, Sriram Kishore, Mirjam Schwitter, Ville Henttonen sekä Ida Pajupuro ovat kaikki eri alojen opiskelijoita. Kaikki opiskelevat kyllä Tampereen korkeakouluyhteisössä, mutta koulupäivät kuluvat eri kampuksilla, joten tiimiläiset eivät tunteneet toisiaan ennen Y-kampuksen kurssia. Vaikka opiskelijoiden erilaiset taustat tuovat myös omat haateensa tiimityöhön, kaikki ovat sitä mieltä, että se on ehdottomasti myös vahvuus.

“Tällaisessa projektissa on kiva saada työhön erilaista näkökulmaa, koska silloin toimeksiantoa voi tutkia eri lähtökohdista”, Ida selittää. “Niimpä! Mutta se on joskus myös vaikeaa, sillä jos ala ei ole tuttu, täytyy todella keskittyä ymmärtämään, mitä toinen sanoo”, Riitta lisää. Mirjam nyökyttelee. “Varsinkin silloin kun ei tunne tiimiläisiä etukäteen, on tosi tärkeää ilmaista ajatuksensa selkeästi, koska yhdessä tehdyt päätökset perustuvat juuri näihin keskusteluihin”, hän sanoo.

Innovaatiohaasteet-kurssilla tiimit vastaavat itse omasta aikataulustaan. Kurssilla oli viikoittaisia tapaamisia, jolloin tiimit saivat kysyä neuvoa kurssin valmentajilta ja vaihtaa ajatuksia muiden tiimien kanssa. Gofore-tiimi tapasi säännöllisesti syksyn aikana myös Goforen yhteyshenkilöä saadakseen palautetta työstään jo syksyn aikana ja voidakseen kehittää ratkaisujaan oikeaan suuntaan.

“Välillä on oltu vähän eksyksissä, mutta aina me ollaan löydetty takaisin oikeille raiteille. Tämä on ollut kyllä mielenkiintoinen matka”, Mirjam pohdiskelee. “Mutta haasteista huolimatta minulla on aina ollut sellainen tunne, että me pystymme tähän”, Riitta lisää. “Ehdottomasti. Meidän tiimissä on ollut kiva tehdä hommia, koska kaikki ovat olleet sitoutuneita ja pitäneet tehtävää tärkeänä”, Ville jatkaa.

Gofore-tiimin mielestä on ollut mukavaa, ettei kurssilla ole ollut juurikaan ylhäältä annettuja rajoituksia. “Yleensä ryhmätyö tarkoittaa sitä, että tehtävä annetaan ylhäältä ja lisäksi kerrotaan, miten pitää työskennellä, mistä kannattaa etsiä tietoa ja miten työ esitellään. Tällä kertaa tiimin piti itse päättää näistä asioista ja organisoida työnsä itse”, Ida selittää. “Koska toimeksiantoon kuuluu innovointi, eikä varsinaisesti yksittäisiä tehtäviä, ryhmätyötä ei ole niin helppo jakaa osiin eri tiimiläisten vastuulle. On pakko työskennellä yhdessä”, Mirjam kertoo.

On selvää, että tiimi on oppinut kurssin aikana paljon tiimityöskentelystä. Projekti on kuitenkin ollut mielenkiintoinen myös siksi, että opiskelijat ovat päässeet tekemisiin oikeiden yritysten kanssa! Ville paljastaa laittaneensa Goforen ykkösvaihtoehdokseen hakiessaan tälle kurssille, koska hän piti Goforea kiinnostavana yrityksenä ja halusi päästä työskentelemään nimenomaan kyseisen yrityksen toimeksiannon parissa. “Olemme pyrkineet saamaan aikaan sellaisia tuloksia, joista olisi oikeasti todellista hyötyä Goforelle. On tosi jännittävää, että jos onnistumme, yritys voi oikeasti hyödyntää meidän ideoita toiminnassaan”, Ville selittää.

Riitta jatkaa ja kertoo, että tällaiset kontaktit ovat todella tärkeitä opiskelijoille. “Tällaisissa projekteissa oppii kommunikoimaan asiakkaan kanssa, ja se on kelle tahansa hyödyllinen taito, olit sitten millä alalla tahansa.” Goforen yhteyshenkilöstä on ollut tiimille paljon apua, ja tiimi kertoo olleensa otettu siitä, miten hyvin heidät otettiin yrityksessä vastaan. “Siellä arvostetaan opiskelijoita, ja meidän toimeksiannon eteen tekemää työtä pidettiin tärkeänä. Heistä oli mukavaa, että olimme kiinnostuneita Goforesta ja heidän toiminnastaan”, Mirjam sanoo.

 

Yhtäkkiä huomaan, että alakuppilan kello on viilettänyt hurjasti eteenpäin ja aikani Gofore-tiimin kanssa alkaa olla lopuillaan. Tiimi tapaa tänä aamuna vielä yhteyshenkilönsä ja jatkaa sitten esityksen hiomista. Edessä on kiireinen päivä, sillä iltapäivällä tiimi esittelee havaintonsa ja lopulliset ratkaisunsa Goforelle. Minun on päätettävä haastattelu ja päästettävä tiimi työn touhuun.

Innovaatiohaasteet-kurssi vaikuttaisi olevan mainio esimerkki siitä, miten joskus kannattaa astua sen oman kuplan ulkopuolelle ja tarkastella asiaa toisen näkökulmasta. Jopa meidän korkeakouluyhteisömme sisällä jokainen korkeakoulu, jokainen ala ja jopa jokainen oppiaine muodostaa oman kuplansa, jonka ulkopuolelle täytyy aina silloin tällöin päästä. Muuten ei voi tietää, mitä sen ulkopuolella tapahtuu! Täytyy vain kerätä tarpeeksi rohkeutta ja uskaltaa hypätä kohti uusia haasteita.

Kokeile ihmeessä joskus.

Sehän saattaa olla vaikka kivaa!

 

Ilmoittautuminen seuraavalle Innovaatiohaasteet-kurssille on nyt käynnissä ja päättyy 17.1.2020. Lisätietoja kurssistä löydät täältä.

 

Teksti: Salla Nieminen

Kuvassa:

Takarivi vasemmalta: Ville Henttonen, Ida Pajupuro, Riitta Pernu and Sriram Kishore

Eturivi vasemmalta: Mikko Nurmi (Gofore) and Mirjam Schwitter

Jaa: