Y-tools

Y-tools sivuilta löydät hyödyllisiä työkaluja linkkien, videoiden ja ladattavien tiedostojen muodossa.

Yrityksen perustaminen ja liiketoiminnan suunnittelu

Yritystulkki

Yritystulkin sivulla on mittava määrä alueellisesti räätälöityjä ohjeita ja vinkkejä aloittavalle yrittäjälle ja jo toimivalle yrittäjälle. Sivuilla on myös suuri määrä valmiita lomakkeita omavalvontasuunnitelmasta tietosuojaselosteeseen ja hallituksen pöytäkirjasta tilausvahvistukseen. Tähän jokaisen kannattaa tutustua! Y-kampus suosittelee.

Ensimetrin materiaalit ja oppaat aloittavalle yrittäjälle

Ensimetrin oppaista ja materiaaleista löytyy paljon tietoa esimerkiksi yrityksen perustamisesta, sivutoimisesta yrittäjyydestä, markkinoinnista ja franchisingista. Ensimetrin sivuilta löydät myös yhteystiedot ja ohjeet, miten Tampereella varataan neuvonta-aika oman yrityksen perustamista varten. Ensimetri tarjoaa myös kuukausittain Minustako yrittäjäksi?-infoja, joissa käydään läpi yritystoimintaa aloittaville tai harkitseville hyödyllisiä asioita.

Yrittäjät.fi-sivuston Yrittäjän ABC

Yrittäjien verkkosivuilla on tarjolla kattava paketti tietoa yrittäjille. Sivuille on koottu artikkeleita ja vinkkejä esimerkiksi taloushallintoon, sosiaaliturvaan ja kansainvälistymiseen liittyen. https://www.yrittajat.fi/yrittajan-abc-316123

Kevytyrittäjyys

Kevytyrittäjyydellä tarkoitetaan sitä, että yrittäjän tapaan määrittelee omalle työlleen hinnan, mutta omaan yrityksen sijaan laskutus hoituu laskutusyrityksen kautta. Ennakonpidätys ja kaikki lakisääteiset maksut hoituvat laskutusosuuskunnan kautta, joka lisäksi ottaa muutaman prosentin palkkion. Palvelua kevytyrittäjille tarjoavat esimerkiksi Eezy ja Ukko.fi.

Osuuskunnan perustaminen

Osuuskunnan voi perustaa yksin tai porukassa. Osuuskunta soveltuu yritysmuodoksi lähes minkä tahansa alan yritykseen aina koodausfirmasta käsityöläisosuuskuntaan tai toimittajakollektiiviin. Osuuskunta oppilaitoksessa on itsenäinen juridinen toimija, jonka asioista vastaa osuuskunta itse – eikä esimerkiksi korkeakoulun johto. Osuuskunnan perustamisesta löytyy runsaasti tietoa esimerkiksi Pellervon ja Työosuuskunnan verkkosivuilta ja Y-kampuksen valmentajat ovat tarvittaessa apunasi.

http://perustajanopas.pellervo.fi/

http://www.tyoosuuskunta.fi/page/homepage

Liiketoimintamallin ja -suunnitelman työstämiseen työkaluja

https://strategyzer.com/canvas

 

Ideoinnin ja innovaatiotoiminnan työkaluja

https://www.leanservicecreation.com/

https://www.boardofinnovation.com/tools/

+50 melkein ilmaista työkalua, joita ilman et halua elää by Jaakko Männistö

Impact Canvas® -työkalu

Y-kampuksen Impact Canvas® -työkalu auttaa kuvaamaan idean vaikuttavuutta ja tutkimustuloksen hyödyntämisen mahdollisuuksia.

Yritysyhteistyön työkirja korkeakouluille

T3-yhteistyössä toteutettu opas korkeakoulujen yritysyhteistyön ja innovaatiotoiminnan palveluista: Tuunaa & Viilaa

Muita

Yrittäjän tietosuojaopas: https://www.yrittajat.fi/yrittajan-abc/yritystoiminnan-abc/yrittajan-tietosuojaopas-570864

Videot