Tutkimuksesta liiketoimintaa

Y-kampus on tieteen, työelämän ja talenttien kohtauspaikka. Se on akateeminen yritys- ja innovaatioyhteisö, joka tarjoaa tukea ja työkaluja tutkimustulosten hyödyntämiseen.

Tutkimustulosten ja osaamisen mahdollisimman laaja-alainen ja hyvä hyödyntäminen on sekä tutkijan, opiskelijan, yliopiston että yhteiskunnan etujen mukaista. Uuden liiketoiminnan syntyminen on hyödyntämisen yksi osa-alue. Vaihtoehtoja tutkimustulosten hyödyntämiseksi on useita – selvitetään yhdessä sinulle sopivin vaihtoehto!

 

Ainutlaatuinen polku ideasta innovaatioksi

Onko sinulla unelma, idea tai innovaatio työpöydällä? Kiinnostaako kaupallistaminen, mutta tuki ja tiimi uupuvat? Älä jää sormi suuhun – Y-kampus neuvoo ja tukee innovaation kaupallistamisessa heti alkumetreiltä! Osaavalta tiimiltämme saat apua koko matkalle liiketoimintamallin metsästyksestä, patentointiin, sparraukseen, verkostoitumiseen ja pitchaukseen.

Tutkimustulosten kaupallistamisen tavoitteena on löytää yliopistossa tehdylle tutkimukselle kaupallinen hyödyntäjä. Tutkimustuloksiin nojaavaa liiketoimintaa syntyy yliopistossa niin sopimustutkimuksen, teknologioiden lisensoinnin ja spin-offien kautta.

LUE LISÄÄ SPARRAUKSESTA

 

Tiimi tueksi vai tutkijasta yrittäjäksi?

Tutkimustulosten kaupallistamisen ensimmäinen askel on tunnistaa, kuka omistaa oikeudet tutkimustulokseen ja määritellä sitoutunut taho tai henkilö(t) hyödyntämään tutkimustuloksia kaupallisesti. Yleisin tapa tutkimustulosten hyödyntämiselle on siirtää osaamista ja keksintöjä tutkimusprojektien yhteistyökumppaneille. Myös uuden yrityksen perustaminen on mahdollista.

Avoimessa tutkimuksessa syntyneet tutkimustulokset ovat tutkijoiden omaisuutta. Tutkijat voivat kaupallistaa tutkimustuloksiaan joko itsenäisesti tai yhteistyössä yliopiston kanssa. Sopimustutkimuksessa syntyneisiin tutkimustuloksiin yliopistolla on oikeuksia niin korkeakoulukeksintölain kuin työsuhteen osana tehdyn oikeuksiensiirtosopimuksen pohjalta. Yliopisto ei itse toimi tutkimustulosten kaupallisena hyödyntäjänä muutoin kuin tutkimushankkeiden pohjalta.

LUE LISÄÄ TULOSTEN HYÖDYNTÄMISESTÄ 

 

Rahoituksella vauhtia kaupallistamiseen

Tutkimustulosten saattaminen liiketoiminnaksi vaatii paljon työtä ja sitoutumista. Rahoituksen saaminen on ratkaisevassa roolissa. Vipuvoimaa kaupallistamiseen tarjoaa mm. Tekesin Tutkimuksesta uutta tietoa ja liiketoimintaa -rahoitus, joka tavoitteena on edistää uutta ja innovatiivista liiketoimintaa. Y-kampus valmentaa tutkijoita rahoituksen hakuun työpajojen ja tiimikohtaisen tuen muodossa.

LUE LISÄÄ RAHOITUKSESTA

 

Haluatko lisätietoa tutkimuksen kaupallistamisesta? Kysy meiltä!