Idean kaupallistaminen

Opintopisteet: 2 | Tunnus: NN00DD19-3002 | Kampus: Kauppi | Toteutusajankohta: alkaen 15.03.2018

Idean kaupallistaminen-opintojaksolla perehdytään liiketoiminnan kasvattamiseen ja kehittämiseen. Keskiössä ovat erityisesti markkinointi ja myynti. Idean kaupallistamista lähestytään muun muassa lean-menetelmän, hinnoittelun, pitchauksen sekä yrittäjille sopivien markkinointi- ja myyntitekniikoiden avulla. Valmennus tapahtuu kahden päivän intensiivileirinä maatilamatkailukohteessa ja koko päivän läsnäolo kumpanakin päivänä on välttämätöntä.

Voit ilmoittautua mukaan, jos liikeideasi on paketoitu Business Model Canvasiin tai liiketoimintasuunnitelmaksi TAI sinulla on katsottuna yritys, jolle teet toimeksiantoa kahden päivän ajan. Oma yritysidea ei ole siis välttämätön vaan työkalut sopivat myös toiminnassa olevan yrityksen kehittämiseen.

Kurssi on käytännönläheinen ja sopii yrityksen markkinoinnin ja myynnin suunnittelusta kiinnostuneille ja omaa yritystä suunnitteleville. Myös jo tällä hetkellä yrittäjänä toimivat henkilöt voivat hakea mukaan tekemään lisäboostia omaan markkinointiin ja myyntiin.

Varaa kurssia varten aikaa 15.3. aamusta 16.3. myöhään iltaan asti. Saat tarkemman aikataulun viikkoa ennen kurssin alkua sähköpostilla. Maatilamatkailukohteessa yövytään kahden hengen huoneissa ja majoittaja järjestää herkulliset ruokailut. Majoituksen ja ruokien omavastuu on 50€, joka maksetaan kurssin alkaessa käteisellä. Maatilamatkailukohteeseen mennään yhteiskyydeillä ja lähtö on TAMKin pääkampukselta.

Osallistuttuaan iden kaupallistamisen opintojaksolle opiskelija

  • Osaa myydä ja markkinoida liikeideaansa
  • Osaa pitchata liikeideansa ytimekkäästi
  • Osaa hyödyntää erilaisia työkaluja liikeidean kaupallistamisessa

Opintojakson sisältö:

  • Miten yrittäjä voi nykyaikaisesti ja kustannustehokkaasti toteuttaa markkinointia?
  • Miten pitchata idea vakuuttavasti?
  • Mitä tarkoittaa liiketoiminnaan kehittäminen lean-menetelmin?
  • Miten asiakasrajapintaa voidaan hyödyntää osana liiketoiminnan kehittämistä?

Kurssi on avoin kaikille Tampere3-opiskelijoille ristiinopiskelupalvelun kautta ja yrittäjille Avoimen ammattikorkeakoulun kautta. Tutkinto-opiskelijat ilmoittautuvat mukaan TAMKin Pakki-järjestelmän kautta ja avoimen opiskelijat avoimen kautta. Ilmoittautuminen päättyy maaliskuun 2018 alussa.

Esitietovaatimukset:
Liiketoimintasuunnitelma tai Business Model Canvas omasta liikeideasta TAI itse hankittu toimeksiantajayritys, joka on sitoutunut antamaan tarvittavia tietoja kaupallistamista ja markkinoinnin kehittämistä varten

Opetusmenetelmät:
Ryhmä- ja henkilökohtainen valmennus, vertaiskehittäminen, intensiivileiri

Kieli: Suomi

Paikka: Maatilamatkailukohde

Lisätietoja: Miina Kivelä, valmentaja, miina.kivela(a)tamk.fi

Jaa: