Kesähaasteet 2020

Opintopisteet: 6 | Tunnus: NN00FD73-3007 | Kampus: Keskusta | Hervanta | TAMK/ Kauppi | | Toteutusajankohta: alkaen 11.05.2020

Lyhyesti:

Kesähaasteissa keskitytään oppimiseen ja ongelmien ratkaisuun käytännön elämän projektien parissa, monialaisissa tiimeissä. Tällä kurssilla kehität itsellesi taitoja, joista on varmasti hyötyä työelämässä! Tämän kurssin voit suorittaa myös osana työharjoittelua, lue lisää alta. 

Kurssi on kuuden viikon projekti, joka alkaa 11.5. ja päättyy 18.6.

Työskentelemme päivittäin, ma-pe klo 9:00 – 15:00.

Kurssin yhteiset sessiot pidetään englanniksi. Tiimeissä voidaan työskennellä joko englanniksi tai suomeksi, tiimiläisten valmiudet huomioiden.

Katso ilmoittautumisohjeet alta. Ilmoittaudu viimeistään 10.5.2020!

Kenelle Kesähaasteet sopii?

Tämä kurssi on täydellinen sinulle, jos haluat kehittää työelämässä tarvittavia taitoja ja / tai haluat kokemusta konseptointiprosessista. Riittää myös, jos olet utelias ja haluat haastaa itseäsi. Kaikista tärkeintä on, että sitoudut kurssin aikatauluun ja pystyt olemaan mukana kuuden viikon ajan täysipäiväisesti.

Innovaatiohaasteet sopivat kaikille opiskelijoille, alasta ja vuosikurssista riippumatta.

Osallistumisessa on kaksi vaihtoehtoa:

  • ilmoittaudu mukaan ja valmentajat valitsevat sinulle sopivan tiimin, joka työstää todellisen yrityksen projektia
  • kokoa oma tiimisi, jonka kanssa työskentelette itse suunnittelemanne haasteen parissa, apua haasteen muotoiluun saa valmentajilta

Mitä kurssilla voi oppia?

Tällä kurssilla tulet oppimaan monipuolisesti tiimityössä vaadittavia taitoja. Sinulla on loistava mahdollisuus kehittää taitojasi yhdessä muiden opiskelijoiden ja valmentajiemme kanssa.

Tulemalla mukaan Kesähaasteisiin, kehität itsessäsi juuri niitä taitoja, joita tulevaisuuden työelämä menestyjältä edellyttää:

  • Ongelmanratkaisun ja kehittämisen taidot
  • Aktiivisen oppimisen taidot
  • Vuorovaikutustaidot
  • Onnistuvan tiimityön taidot
  • Kognitiivisen joustavuuden taito
  • Itsensä johtamisen taidot

Tämä kurssi on suunniteltu valmentamaan opiskelijoita työelämän haasteisiin ja vahvistamaan taitoja, joita oman alan perusopinnoissa ei opita.

Kesän kurssit työharjoitteluna

Kesän kolme kurssia (Y-kampus on suunniteltu kokonaisuudeksi niin, että niitä voisi tarvittaessa hyödyntää työharjoitteluna. Jos harkitset tätä, keskustele asiasta oman vastuuopettajasi kanssa varmistaaksesi, että kurssit ovat hyödynnettävissä harjoitteluksi omassa opinto-ohjelmassasi.

Aikataulu

Kurssin on rakennettu innovaatioprosessin pohjalta. Työskentelemme kuuden viikon ajan täyspäiväisesti, ma-pe klo 9:00 – 15:00.

Aloitamme kurssin virtuaalisesti, joten saat myös kokemusta digitaalisesta tiimityöstä. Riippuen vallitsevasta tilanteesta, jatkamme koko kurssin virtuaalisesti tai mikäli tilanne hellittää, saamme Y-kampuksen tiimityötiloja käyttöömme. Valmistaudutaan kuitenkin suorittamaan koko kurssi etätyöskentelyä hyödyntäen.

Viikko 20: Ideointi
Viikko 21: Konseptointi
Viikko 22 Kehittäminen
Viikko 23 Vahvistaminen
Viikko 24 Viimeistely
Viikko 25 Esittely

Kurssin valmentajien terveiset

Kurssin alussa jaetaan tiimit. Ensimmäisellä viikolla tutustutaan omaan tiimiin, haasteeseen ja asiakkaaseen. Samalla alkaa myös prosessin ensimmäisen osa, ideointi. Toisella viikolla on vuorossa konseptin luominen ideoiden pohjalta. Kolmannella viikolla konseptia kehitetään tiimin kanssa, apuna ja sparraajana toimivat sekä valmentaja että asiakas. Neljäs viikko on varattu vahvistamiselle. Konseptia testaillaan käyttäjillä, jotta voidaan varmistua idean ja sen ympärille luodun konseptin toimivuudesta. Viidennellä viikolla viimeistellään vahvistamisessa ilmenneet kehityskohdat ja aloitetaan valmistautuminen konseptin esittämiseen. Kuudennella viikolla, syntynyt idea konsepteineen esitellään englanniksi itse asiakkaalle, valmentajille ja muille tiimeille. Näin pääset kokeilemaan, kuinka uuden ratkaisun kehittämisprosessi käytännössä tapahtuu.

Muista, että saat kaiken tarvittavan avun ja sparrauksen kurssin aikana – tule oppimaan ja työskentelemään yhdessä!

Nähdään toukokuussa kurssilla!

Terkuin valmentajat,

Minttu & Joni

Ilmoittautuminen kurssikoodilla (NN00FD73-3007):

Ilmoittaudu viimeistään 10.5.2020!

TAMK: PAKKI   (Toimii taas – korjattu tiistaina 5.5.2020)

Yliopisto:Avoin AMK

Kesän 2020 opintokokonaisuus

(1) Y-kampus Kesähaasteet (11.5.-18.6.)

(2) Learning Lab projektit (22.6.-31.7.)

(3) Tampere Summer school courses (3.-14.8.)

Voit osallistua näistä yhteen, kahteen tai kaikkiin kolmeen. Huomioithan, että jokaiselle kurssille pitää ilmoittautua erikseen.

Käänny kaikissa kysymyksissä valmentajiemme puoleen!

Y-kampuksen valmentajat:  minttu.ripatti@tuni.fi and joni.ramu@tuni.fi

Jaa: