Palvelukonseptipaja

11.4.2018
Klo: 9:00 - 16:00
Paikka: Y-kampus Keskusta

Hei sinä nykyinen tai tuleva mahdollistaja! Lähtisitkö kaveriksi matkalle kohti kommunikaation huomista?

Haluatko kehittää ongelmanratkaisutaitojasi yhdessä asiantuntijoiden ja moniammatillisen tiimin kanssa? Oletko valmis kohtaamaan asiakkaita, kartoittamaan heidän tarpeitaan ja ideoimaan asiakaslähtöisiä palveluita todellisiin tarpeisiin? Kiinnostaako sinua palvelumuotoilu ja sen työkalujen hyödyntäminen?

Tule laajentamaan verkostoasi, kasvattamaan tosielämän työelämätaitoja ja -kontakteja sekä saamaan ideoita esimerkiksi tutkielma-aiheiksi keskiviikkona 11.4. klo 9-16 Y-kampus Keskustaan (Tampereen yliopiston Päätalo, A0-käytävä)! Neljän jälkeen innokkaimmille järjestetään vielä rennot afterworkit!

Työpajaan etsitään monialaista osallistujajoukkoa, mm. logopedian, tietojenkäsittelyn, kauppa-, kunnallis- ja kasvatustieteiden, liiketalouden, sosiaalityön sekä terveystieteiden aloilta.

CASE: SIVUPERSOONA HAASTAA RATKOMAAN PUHETERAPIAN PALVELUKUILUJA

Sivupersoonan missiona on mahdollistaa asiakkailleen rajattoman kommunikaation maailma. Yli kymmenen vuoden kokemuksella rakennamme kommunikaation erityisryhmille jatkuvasti uusia tapoja osallistua, tulla kuulluksi ja ymmärretyksi sekä voida hyvin:

“Sivupersoona kutsutaan, kun isä on kadottanut puhekykynsä ja vielä olisi niin paljon sanottavaa. Kun lapsella riittäisi kerrottavaa, mutta vain äiti ymmärtää. Kun erityislapsen perhettä uhkaa hajoaminen, joka voitaisiin välttää kommunikaation lukot avaamalla. Tai kun kuulonäkövammainen asiakas haluaa kokea Kilimanjaron kaikessa vaikuttavuudessaan.”

Moniammatilliseen mahdollistajien joukkoomme lukeutuu yli seitsemänkymmentä viittomakielen- ja puhevammaisten tulkkauksen, kommunikaatio-opetuksen, puheterapian sekä hoivan ja ohjauksen ammattilaista. Puheterapiapalveluiden saralla tähtäämme täysin uudenlaisen, lapsiasiakkaille suunnatun puheterapiakonseptin käynnistämiseen – osana laajempaa AAC-kokonaisuutta. Sivupersoonan tavoitteena on luoda lapsille suunnattuja puheterapiapalveluja sekä kehittää moniammatillisesti tulevaisuuden työkaluja, materiaaleja sekä ympäristöjä.

Haastamme osallistujat ideoimaan uudenlaisia, tulevaisuuden palvelukonsepteja, jotka vastaavat puheterapian tämän hetken suuriin haasteisiin:

  1. Miten voitaisiin tasata lasten puheterapian alueellisia eroja? Tällä hetkellä liian moni lapsi jää ilman puheterapiaa palvelun vähäisen saatavuuden vuoksi. Miten palvelua – tai osaa siitä – voitaisiin monistaa puutosalueille, kun puheterapeuteista on joka puolella huutava pula? (http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/puheterapeutit-liian-moni-lapsi-jaa-ilman-puheterapiaa/773376/)
  2. Lasten odotusajat puheterapiaan ovat jopa yli vuoden. Odottavan aika on pitkä – varsinkin kun tiedetään, että aikaisesta puuttumisesta olisi rutkasti hyötyä. Mitä keinoja perheillä ja läheisillä voisi olla lapsen puheen tukemisessa varsinaisen puheterapian alkua odottaessa?
    (https://yle.fi/uutiset/3-10037845)

Työpajaan mahtuu max. 30 osallistujaa. Ilmoittaudu mukaan 6.4.2018 mennessä: https://goo.gl/forms/h0VfxjHoQfabXdwk1

 

Jaa: