Y-kampuksen mentorointiohjelma käynnistyi

Tampereen korkeakoulujen Y-kampuksen mentoriverkostoon bongataan nyt osaajia eri aloilta!
Kiinnostaisiko sinua toimia aloittavan yrittäjän mentorina, puhua osaamisestasi tapahtumissa, jakaa asiantuntijuuttasi yrittäjyyskursseilla tai antaa yrityksesi toimeksiantoja opiskelijatiimeille työstettäväksi? Jos innostuit, haluamme sinut mukaan!
Laita mailia: leena.varis@tamk.fi

”Liikaa varomalla tekeminen loppuu”

Tamperelaisilla korkeakouluopiskelijoilla on nyt mahdollisuus saada osaava yrittäjämentori tukemaan oman liikeidean ja yrityksen kehittämistä. Tampereen ammattikorkeakoulun, Tampereen teknillisen yliopiston ja Tampereen yliopiston yhteisellä Y-kampuksella starttasi mentorointiohjelma, missä kokeneet yrittäjät saivat mentoroitavakseen yrittäjänä toimivan tai liikeideaansa kehittävän opiskelijan.

Pilotissa on mukana 11 opiskelijaa ja 11 yrittäjää. Ohjelma kestää kevään, ja mentorit ja yrittäjät tapaavat toisensa viisi kertaa. Pilotin jälkeen tavoitteena on kerätä laaja 150 mentorin verkosto, joka kykenee palvelemaan kaikkien Tampereen korkeakoulujen yrittäjäopiskelijoita tulevaisuudessa.

Y-kampuksen mentorointiohjelma on kehitetty opiskelijoiden aloitteesta. Ohjelman tarkoituksena on yhyttää Y-kampuksen verkoston kokeneet tekijät yrittävien opiskelijoiden kanssa. Ohjelmaan valituille opiskelijoille haetaan yrittäjämentorit, joilla on kokemusta ja näkemystä juuri kyseiseltä alalta tai spesifin haasteen ratkaisemisesta.

– Olen ajastani todella tarkka, mutta kun kuulin, että täällä olevat yrittäjän alut ovat liikkeellä tosissaan, ja että opiskelijan piti hakea ohjelmaan mukaan, päätin osallistua. Minua on yrittäjänä autettu, kannustettu ja neuvottu, joten haluan jakaa tätä hyvää myös takaisinpäin, kertoo Anna Sutherland, JOIKUn ja Sivupersoonan yrittäjä.

Myös mentori oppii

Anna Sutherlandin mentoroitava Maija Laurikkala-Dewesillä on kuntoutukseen liittyvä liikeidea. Laurikkala-Dewes toivoo saavansa mentoriltaan käytännön vinkkejä ja tarinoita yrittämiseen liittyen. On kiinnostavaa kuulla, millaisia onnistumisia ja kompastumisia kokeneella yrittäjällä on takanaan.

–  Sanoin Annalle, että varoa osataan, mutta jos vaan varotaan, niin loppuu tekeminen. Haluan päästää varomisesta irti, kiteyttää Laurikka-Dewes.

Sutherlandin yritykset toimivat sote-alalla, mutta hän on itse opiskellut liiketaloutta ja yrittäjyyttä.

–  Uskon, että voin oppia sote-alasta Maija Laurikkala-Dewesiltä paljon. Mentoroinnista on varmasti hyötyä molemmille osapuolille.

Heikki Lindevall D-Marketing Services Oy:sta on mentoroinut jo kymmeniä yrittäjiä ja yrittäjäksi aikovia. Edelleen mentorointi saa syttymään.

–  Minua ajaa eteenpäin loputon uteliaisuus. Mentoroinnissa oppii myös aina itse.

Lindevallin mentoroitava Mathias von Essen toimii tutkijana Tampereen teknillisellä yliopistolla. Hänen liikeideansa pohjautuu teknillisellä yliopistolla kehitettyyn tutkimusperäiseen innovaatioon, joka liittyy materiaalien mikromekaniikan testaukseen. Innovaatiota on kehitetty Tekesin tutkimuksesta liiketoimintaa -hankerahalla.

Nyt on aika luoda sitä liiketoimintaa, mutta montaa asiaa pitää vielä kirkastaa. Uskon, että mentoroinnista on juurikin tässä kohtaa hyötyä.

 

 

Jaa: